Om Kungsholmen

Boka din vistelse nu

Stockholm, Zentrum, Södermalm, Norrmalm, Kungsholmen, Riddarfj

Kungsholmens historia

Connect Hotel City är beläget på Kungsholmen, som är en av Stockholms 14 öar och omringat av sund och kanaler. Denna ö är i sin tur uppdelad i fem stadsdelar som heter Kungsholmen, Marieberg, Fredhäll, Kristineberg och Stadshagen. Till Kungsholmen hör även de två Essingeöarna. På 1400-talet var Kungsholmen ett lantligt ställe där munkar ägnade sig åt jordbruk och fiske och bodde i ett Gråbrödrakloster. I samband med reformationen 1527 hamnade ön i Kronans ägo och började byggas ut. Idag kan gatunamnen ge en ledtråd om alla de olika hantverkare som bott och verkat på ön.

Området

I våra dagar är Kungsholmen en populär del av Stockholm och har en trevlig mix av bostäder, parker, affärer och historiska byggnader. Ett stenkast från Connect Hotel City ligger den moderna Västermalmsgallerian med en rad välkända butiker. I området finns även många matvarubutiker, salonger, små trevliga butiker samt caféer och restauranger. Kungsholmen är känt för sina vackra promenadstråk och en promenad längs med Norr Mälarstrand, från Rålambshovsparken bort mot Stadshuset, kan rekommenderas. Det finns mysiga restauranger och barer längs med vattnet där stockholmare och turister sitter utomhus och njuter av sommaren. I Rålambshovsparken finns möjlighet att spela boule och äta en bit mat, man kan även sola och ta ett dopp i Riddarfjärden.

Bay view over the pier Norr Mälarstrand with steam boats apartm
An image of the famous city hall of Stockholm

Stockholm stadshus

Ett annat stråk, endast några minuter från Alströmergatan, är Kungsholms Strand bort mot Pampas Marina. På sommaren är små caféer öppna längs med vattnet och det finns en restaurang vid marinan.

På övre Kungsholmen närmast city ligger Stadshuset. För de som vill uppleva den fantastiska utsikten över Stockholm från stadshustornet, eller se var Nobelfesten äger rum, finns guidade turer dagligen.

Vid Stadshuset, nära Stadshusbron, ligger vackra gamla båtar förtöjda som gör dagliga turer upp i vackra Mälaren. Bland annat kan man besöka den historiskt kända ön Birka.

Det tar ca 15 minuter att promenera in till Stockholms centrum eller några minuter med tunnelbanan. Stationen närmast hotellet heter Fridhemsplan där du kan ta både gröna och blåa linjen.